top of page

Bij orthomoleculaire therapie worden tekorten aan nutriënten oftewel voedingsstoffen aangevuld m.b.v. voedingssupplementen.  

Je bent, wat je eet.

Voeding als medicijn

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie wordt ook wel omschreven als nutritionele geneeskunde. Deze definitie laat goed zien waar het bij orthomoleculaire therapie om draait: om nutriënten, oftewel voedingsstoffen.  

 

Voor een gezond leven en een goed gevoel van welzijn is het van belang dat ieder mens de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Alle mensen zijn verschillend en ieder mens zou zich op de voor hem/haar beste manier moeten voeden. Een onbalans in nutriënten kan leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem. Voeding wordt binnen de orthomoleculaire wetenschap dan ook als (preventief) medicijn gezien voor veel aandoeningen. 

 

Een orthomoleculair therapeut onderzoekt samen met de klant aan welke voedingsstoffen een tekort is en vult deze aan. Dat kan gedaan worden aan de hand van een voedingsplan en indien nodig door het voorschrijven van extra voedingssupplementen.  

Wat is het precies?

Meer informatie?

Ieder lichaam is anders, daarom leggen we je graag persoonlijk uit wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen. 

bottom of page