top of page

Holistische therapievorm, gericht op het in beweging houden of brengen van het lichaam. De therapie richt zich op spieren en botten, maar ook op de inwendige organen, het lymfesysteem en de bloedsomloop.

Beweging

Het in beweging brengen van het lichaam.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele therapie die erop is gericht het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam te ondersteunen. Een osteopaat doet  aan de hand van de klacht van een klant uitgebreid onderzoek naar chronische blokkades - fysiek of mentaal - die de vrije stroom van energie tegenhouden. Het opheffen van deze blokkades leidt doorgaans tot het verdwijnen van de klacht.

 

Osteopathie kijkt naar de mens als geheel. Bij het onderzoek wordt zowel gekeken naar het bewegingsapparaat en de botten, spieren en pezen, als naar naar de inwendige organen, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Daarnaast worden mentale condities zoals stress, vermoeidheid of angst door de osteopaat meegewogen in zijn diagnose. Op basis van deze anamnese wordt een behandeling voorgesteld. 

 

De behandeling bestaat doorgaans uit manuele therapie. Een osteopaat kan ook gebruikmaken van acupunctuur om pijn te verzachten en om de vrije stroom van energie op gang te brengen.

Wat is het precies?

Meer informatie?

Ieder lichaam is anders, daarom leggen we je graag persoonlijk uit wat osteopathie voor jou kan betekenen. 

bottom of page